Mercedes-Benz пусна на пазара най-високотехнологичния автомобил в историята на фирмата -

...
Mercedes-Benz пусна на пазара най-високотехнологичния автомобил в историята на фирмата -
Коментари Харесай

Mercedes пусна в продажба електромобил със 770 км пробег

Mercedes-Benz пусна на пазара най-високотехнологичния автомобил в историята на фирмата - електрическия седан EQS. Той ще е флагманът на марката измежду моделите на ток, като предлага някои в действителност фантастични характерности. Най-важните от тях са рекордна аеродинамика измежду серийните коли и пробег от 770 км с едно зареждане на батериите.

Габаритите на Mercedes-Benz EQS са: дължина 5216, ширина 1926 и височина 1512 мм. Т.е. електрическият седан е малко по-тесен и по-висок от новото потомство на флагмана S-Class, като на дължина се намира сред общоприетата и удължената версии на седана с мотор с вътрешно горене (ДВГ).

Междуосовото разстояние по този начин и не беше обявено, само че е прочут размерът на багажника - 610 л, с 60 л повече от това на бензиновия модел. При свалени задни седалки размерът се усилва до 1770 л, което е с 558 л повече от вместимостта на Porsche Taycan Cross Turismo.

Новата профилирана платформа за електрически автомобили, която е употребена при EQS, разрешава постигане на коефициент на челно въздушно противодействие (Cx) от 0.20, което е връх за добра аеродинамичност сред серийни коли. На предната част на EQS ще бъде подложен по този начин нареченият Black Panel, част от фирмения суббранд Mercedes-EQ, появил се още през 2016 г. при концептуалния EQ.

Моделът EQS ще се отличава от колите с ДВГ и по истинските си светлини. Сред останалите особености са купеобразният профил, вратите без рамки, късите свесове и просторният салон.

На старта на продажбите Mercedes ще предложи две модификации - EQS 450+ със задно предаване и оптималната мощ от 333 к.с., и EQS 580 4Matic със задвижване на четирите колела и мощ 524 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава надлежно 6,2 и 4,3 секунди, а оптималната скорост е лимитирана на 210 км/ч и при двете версии. Батериите също са идентични, като потенциалът им е 107,8 кВт/ч.

Ако водачът употребява 200-киловатов терминал - по-слабата версия, която е с един електромотор - единствено за 15 минути получава сила за спомагателен пробег от 300 км. При по-мощната трансформация количеството сила за същия интервал на зареждане обезпечава още 280 км. От компанията към този момент оповестиха, че ще оферират и батерия с 90 кВт/ч, само че това несъмнено ще стане на по-късен стадий.

Още в общоприетото съоръжение на Mercedes-Benz EQS е включено шаси със завиващи задни колела, които се завъртат на 4,5 градуса. Като алтернатива те може да завиват и на 10 градуса, което понижава радиуса на завой от 11,9 на 10,0 м. Всички функционалности могат да се обновяват от разстояние.

Срещу доплащане EQS може да бъде екипиран и със система за полуавтономно придвижване Drive Pilot, която разрешава на електрическия автомобил да се движи самичък в компактен трафик със скорост до 60 км/ч. Като цяло базовото съоръжение и спомагателните варианти съвсем изцяло повтарят тези на бензиновата S-Class.

Ключовият подробност в интериора е хиперекранът MBUX Hyperscreen, чиято ширина е 141 см и на процедура той заема целия челен панел. В него са свързани три екрана - 12,3-инчови за лидера и пасажера до него, както и 17,7-инчов по средата. Над него минава тъничък разрез на вентилацията, само че главните дефлектори във тип на турбини са преместени в ъглите.

Екранът Hyperscreen е алтернатива, базовият модел ще получи централна подпора. Дисплеите имат тактилна противоположна връзка - както при новата S-Class. За електрическия автомобил е очакван и проекционен екран, който е изработен от матрица с 1,3 млн. огледала и предлага качество на картината като на 77-инчов екран.

Част от новата хармония са и особено основаните за модела " звукови ландшафти ", които освен би трябвало да компенсират отсъствието на ДВГ, само че и да основат специфична атмосфера. В базовия вид влизат два синтезирани звука - Silver Waves и Vivid Flux, като те може да бъдат изключвани. Фирменият комплекс за комфорт на контрола Energizing прибавя звуци на гора, море и летен дъжд, а като опция се оферират всички съществени музикални стрийминг сервизи (те са интегрирани в системата). Всичко това се озвучава от система Burmester с мощност 710 вата.

Mercedes-Benz EQS ще радва освен очите и слуха, само че ще може да бъде допрян и помирисан. Има специфични рисунки с шевове и перфорация по материалите в интериора, както и десетки стратегии за масаж, които се ръководят от екраните. Разработен е и специфичен мирис No.6 MOOD Linen, а от неприятните миризми защищава HEPA филтър, който е част от опцията Energizing Air Control Plus.

Всички изброени системи и функционалности се настройват съгласно потребностите на лидера и пасажерите благодарение на интегриран помощник, който се самообучава и получава информация освен от сензорите на автомобила, само че и от портативни смарт устройства.

Цените на модела, който е апетитен като главен съперник на Tesla Model S, започват от 120 000 евро. Очакванията са, че при топверсията на електрическия седан сумата ще надвиши 150 000 евро.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР